2012. dec 08.

A legszebb szlovák bringások között egy magyar lány

írta: bikegirls
A legszebb szlovák bringások között egy magyar lány

A Szlovák Kerékpáros Szövetség idén is megrendezi a bringás lányok szépségversenyét, amelyen különböző szakágak versenyzőire lehet voksolni. A december 16-ig tartó versenyben jelenleg az előkelő második helyen áll - a szavazatok 29%-át megszerezve - Vincze Alica, egy gútai magyar lány. 

Alica a Csallóköz egyik legnagyobb, zömében magyarok lakta településén, Gútán él. A 21 éves lány a nálunk is létező, ám nem túl nagy ismertségű művészi teremkerékpáros sportágat űzi, igen eredményesen, hiszen a szakág világbajnoki bronzérmese.

Alicia tízéves kora óta foglalkozik a teremkerékpárral. Először csak kíváncsiságból kóstolt bele, majd elhatározta, hogy versenyszerűen is fogja űzni. Legjobban a „négyest” kedveli, ahol kis térben négy lány mozog együtt és különböző „figurákat” mutatnak be. Ez igazi csapatmunka, ami maximális összhangot igényel. 

A művészi kerékpár egy kicsit hasonlít a műkorcsolyára és a tornára, sok akrobatikus elemet tartalmaz, a versenyzőktől egyensúlyérzéket, koncentrációt és bátorságot kíván. A szakág művelői speciális örökhajtású kerékpárokat használnak, ahol a meghajtó és a meghajtott lánckerék közötti 1:1 arányú áttétel van, így visszafelé is könnyen hajthatók. A bringa kormánya is speciális, a versenyzők állnak és ülnek is rajta. 

A bringás sportolók szépségversenyét nem először rendezik meg Szlovákiában és Alicia sem először szerepel az indulók között, hiszen tavaly a második helyet szerezte meg. Lehet, hogy idén a győzelem is összejön? Ha segítünk neki, mindenképp!

Szavazni december 16-án éjfélig (ide kattintva, a kép alatti "Poslať hlas" gomb megnyomásával) lehet a Szlovák Kerékpáros Szövetség honlapján, az eredményhirdetésre pedig december 28-án az Aranypedál díjkiosztón kerül sor, ahol Szlovákia legjobb bringásait díjazzák majd.

Kattintsunk a magyar lányért!

vincze alica3.jpg
művészi teremkerékpár.jpg
vincze alica.jpg
vincze alica4.jpg
vincze alica2.jpg

Szólj hozzá

szlovákia kerékpár szépségverseny művészi kerékpár művészi teremkerékpár vincze alica