2013. feb 12.

Startol a Mountain Bike Liga!

írta: bikegirls
Startol a Mountain Bike Liga!

Az hegyikerékpáros olimpiai szakág fellendítését fontosnak tartó egyesületek összefogásával, idén kezdetét veszi a Mountain Bike Liga névre keresztelt XCO sorozat, amely 8 futammal vág neki a hazai cross country versenyek reformjának.

Az utóbbi években elnéptelenedő olimpiai cross country versenyek és a hazai hegyikerékpár sport helyzete ösztönzőleg hatott a társaságra, így a cross country, mint kerékpáros szakág újbóli felélesztését tűzték ki célként.

A szervezők felismerték, hogy az amatőr kerékpárversenyzők megijednek az XCO versenyektől, aminek oka feltehetőleg a technikás pálya és a verseny stílusa. Mindennek kiküszöbölésére úgy döntöttek, hogy mindenki számára megfelelő versenyzési lehetőséget biztosítanak, s az elit mellett amatőr kategóriát is indítanak, amely célja az indulói létszám növelése azáltal, hogy a kezdő versenyzők számára is teljesíthető pályát alakítanak ki.

A futamok a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályainak megfelelően kerülnek lebonyolításra, valamint a hazai szövetséggel, az MMTBSZSZ-szel jelenleg folynak a tárgyalások a futamok kupafutammá nyilvánításáról.

mountain_bike_liga_logo.jpg

Futamok:

2013. május 12. "Vértes Maraton" XCO (Tatabányai KTK)
2013. június 2. Eplény Kupa (Veszprémi KE)
2013. június 29. Csömör Nagydíj (Cube-Csömör)
2013. július 14. Zalaegerszeg XCO (Zalaegerszegi KSE)
2013. augusztus 18. II. Ózd Kupa XCO (Ózdi KE)
2013. augusztus 25. Salgótarján Kupa (Salgótarjáni HKE)
2013. augusztus 31. MTB Magyar Nagydíj (Vuelta SE)
2013. szeptember 8. Bringabanda XCO (Bringabanda)

mountain bike liga.jpg
A sorozat szervezői a hazai bringás berkekben ismert és elismert szereplők, akik személye garancia lehet a sikerre: Danó Péter (HegyiBringa, Mountainbike Challenge), Horváth Szabolcs (ZKSE), Kéri István (SuperCross), Tóth András (SuperCross), Benkó László (PCCC), Eisenkrammer Károly (Vuelta Sportiroda), Frölich Tamás (Ózdi KE), Kiss Imre (Bringabanda), Rónai Ferenc (Tatabányai KTK) és Valter Tibor (Cube-Csömör).

A szervezők a következő olimpiáig, azaz négy éves ciklusra terveznek, céljuk, hogy a 2015-ös és 2016-os évben a futamok már C2-es és C1-es státusszal rendelkezzenek, s ezáltal lehetőséget biztosítsanak az olimpiai kvalifikációs pontok gyűjtésére.

Forrás: sajtóközlemény alapján

Szólj hozzá

mmtbszsz mountain bike xco cross country hegyikerékpár mountain bike liga eplény kupa ózd kupa csömör nagydíj