2013. jún 19.

A bringa, amely mindent megváltoztat!

írta: bikegirls
A bringa, amely mindent megváltoztat!

Egy nem mindennapi történetet mesélünk el, amelynek a főszereplője egy lány és egy fiú, és persze egy-két biciklis feltűnik.
 
Marcsi 28 éves és Szegeden él. Tavaly tavasszal egy spinning órán került közelebbi kapcsolatba a pedálozással, amelyre az addigi életében nem nagyon volt példa. Hogy értsétek: nuku sport, se rendszeresen, se alkalmilag. A kezdeti sokk után dacból nem adta fel és pár hét alatt annyi önbizalmat szedett össze, hogy többedmagával egy Balaton-kerülésbe is belevágott, amúgy is egy szerelmi csalódásból volt kilábalóban, gondolta jót fog tenni.

Ez a hétvége megpecsételte a lány sorsát, amely a tudtán kívül ugyan, de már ekkor is egy határozott irányba haladt. Az addig csak városi közlekedési eszközként aposztrofált kétkerekű a háromnapos úton sporteszközzé avanzsált Marcsi szemében. Ezzel együtt fény derült a technikai ismereteinek teljes hiányára is, ugyanis hiába volt váltó a bringán a szegedi lány nem tudta használni, így váltás nélkül, nagytányéron mászott meg minden emelkedőt.

A következő fontos dátum június 21-e volt, ez volt az a nap, amikor Marcsi az interneten először pillantott meg egy Merida Juliet országúti bringát. Szerelem volt első látásra és a lányt azonnal tudta, hogy kell neki egy ilyen. Pár nappal később egy bringaboltban megpillantotta vonzódása tárgyát élőben is egy szervizelésre váró Juliet formájában, így hazatérve - megértve a sors üzenetét -, az online hirdetések átnézésébe kezdett.

"Vadiúj Merida Road Juliet áron alul, családi okok miatt, sürgősen eladó."

Ez az! Szinte azonnal megegyeztek a hirdetővel és már vitte is a bringát, amelyről azóta le sem szállt. Persze fény derült a hirdetésben feltüntetett családi okra is: az eladót szintén szerelmi csalódás gyötörte. Az eladósorba érő kerékpár a korábbi nőtársnak lett véve, ám a csaj ment, a bringa meg maradt. És most jön a csavar! Amolyan egyet fizet, kettőt vihet alapon láng lobbant az üzletfelek között és Marcsi a bringával együtt a pasit is hazatolta, akivel azóta boldog párkapcsolatban él. Gyakran emlegetik a Merida bringát, amely mindkettőjük számára a legjobb vételnek bizonyult.

Az csak hab a tortán, hogy az új társ komoly kerékpáros, így elkerülhetetlen volt egy újabb Balcsi-kör, ezúttal már egy nap alatt és 26,5-ös átlaggal. Újabb nagy cél az Ironman verseny teljesítése, amely joggal nevezhető merész vállalkozásnak, de ez nem tántorítja el Marcsit, sőt! És, hogy honnan jött az őrült ötlet? A Bikegirls Blog Jenny Fletchertől szóló posztjának olvasása közben hasított Marcsiba a felismerés, hogy ő is ezt akarja! Az elmúlt egy évben a szegedi lány kerékpárparkja jelentős fejlődésen ment át és a Juliet országúti mellé beparkolt egy Juliet monti is és egy Cube Aerium időfutam gép is otthonra lelt nála.

A történet itt tart, a fejleményekről, ha lesznek, beszámolunk. Reméljük, minél többen vesztek példát Marcsiról, hiszen egyetlen pedálcsapással megváltozhat az életünk! Végezetül képeken is bemutatkozik a sztorink főszereplője és az ő hűséges kétkerekűi.

bikegirls merida juliet.jpg

bikegirls merida juliet 2.jpg
bikegirls merida juliet 4.jpg
bikegirls merida juliet 3.jpg
bikegirls merida juliet 1.jpg
bikegirls merida juliet mtb.jpg
bikegirls Cube Aerium.jpg
bikegirls photo shot cube aerium.jpg
Akinek Marcsi képei láttán megjött a kedve a blogunkon való szerepléshez, az a felhívásunkat elolvasva, a bikegirls@freeamail.hu címen jelentkezhet fotózásra.

Fotó: Kiss Anikó

Szólj hozzá

fotózás merida olvasónk fotó sorozat bringás csaj bikegirls