2014. jan 03.

Tekerj New York utcáin - bringaverseny az etyeki filmstúdióban!

írta: bikegirls
Tekerj New York utcáin - bringaverseny az etyeki filmstúdióban!

Etyeken zár a magyarországi IV. Supercross sorozat, amely a 7. futamán igazán különleges helyszínre kalauzolja a sportág szerelmeseit és a szurkolókat. A január 5-én megrendezésre kerülő cyclocross versenynek - amely téli versenyzési lehetőséget kínál a kerékpárosoknak -, egy egyedi és talán soha meg nem ismételhető helyszínt kínál az etyeki filmstúdió, ahol legendás filmek sora készült.

etyek_korda_filmstudio_supercross 2014.jpg

Ha valaki nem lenne képben azzal kapcsolatban, hogy a cyclocrosst eszik e vagy isszák, annak ajánljuk figyelmébe egy korábbi cikkünket, amely a támában íródott.

A Korda Stúdió és Látogatóközpont területére szervezett kerékpáros viadal olyan kulisszák között zajlik majd, amely maradandó élménnyel szolgál majd minden versenyzőnek és a kilátogató érdeklődőnek egyaránt.

etyek_korda_filmstudio_supercross2.jpg
A versenypálya olyan legendákkal teli helyszíneken vezet majd keresztül, mint a 15. századi Olaszország, amely a Borgiák filmsorozat helyszínéül szolgált, vagy a modernkori New York utcáin, amely a nagysikerű Hellboy képregény adaptáció Magyarországon forgatott második részének adott hátteret.

etyek_korda_filmstudio_supercross1.jpg
A különleges adottságokkal és infrastruktúrával rendelkező helyszínről és a nem mindennapi versenyről Danó Péter, a hegyibringa csapatának vezetője, a rendezvény főszervezője így nyilatkozott:

"A Korda Filmpark teljes nyitottsággal és rugalmassággal állt az ötlethez és minden segítséget megad a sikeres lebonyolításhoz, így a rajthoz állók és a nézők egyaránt igen látványos futamokat láthatnak majd. A település is magáénak érzi a versenyt, hiszen Garaguly Tibor, Etyek község polgármestere díjakat fog átadni, valamint az egyik legismertebb helyi borászat, a Rókusfalvy Birtok is a támogatók között van.”

palyarajz.jpg
A Supercross sorozat 7. futama, amely a Bikepont.hu – Endura Kupa nevet viseli, január 5-én 11 órakor rajtol, amelyet a nap folyamán további két összecsapás követ.

De mi köze Korda Györgynek a filmezéshez?

Semmi, ugyanis a filmstúdió a Korda testvérekről kapta a nevét. Korda Sándor (Sir Alexander Korda, 1893. szeptember 16. – 1956. január 23.) a brit filmgyártás alapító atyja, ő volt az első filmrendező, aki elnyerte a brit lovagi címet. Barátai, alkotótársai többek között Sir Laurence Olivier, Vivien Leigh, Orson Welles.
Két testvére szintén a filmiparban dolgozott. Korda Zoltán rendező-producer elsősorban Hollywoodban kamatoztatta tehetségét. Dolgozott kora csodálatos sztárjaival, Humphrey Bogarttal, Gregory Peckkel, Sidney Poitier-vel. Korda Vince a Korda fivérek legfiatalabbja, díszlettervező, képzőművész. Külföldre távozása előtt Iványi-Grünwald Béla tanítványa volt.

Etyekwood

A filmstúdiókból álló komplexumot a Budapesttől 28 km-re fekvő Etyeken 2007 áprilisában adtak át. 90 millió eurós költségvetésből készült el a hat műteremből álló filmstúdió, melynek része az a 5975 négyzetméteres műterem, mely a világ legnagyobb ilyen építménye. A cég tulajdonosai, Demján Sándor nagyvállalkozó, Andy Vajna hollywoodi producer, Peter Munk és Nathanial Rothschild. A műtermek a legfejlettebb technika beépítésével lettek építve, mellettük kiszolgáló létesítményekkel, amelyek öltözőket, smink szobákat, irodákat tartalmaznak. A komplexumban található még a régió egyik legfejlettebb hangutómunka stúdiója, egy 50 fős moziterem, és a világ egyik legnagyobb „New York-i utca” díszlete.

etyek_korda_filmstudio_supercross3.jpg
Tehát aki kilátogat, akár résztvevőként, akár nézőként a rendezvényre nem csupán egy kerékpárversenynek lehet a részese, de bepillanthat a filmgyártás kulisszái mögé is. És még egy fontos információ: az év egyéb időszakában díjköteles belépés a versenyre érkezők számára most ingyenes!

Forrás: sajtóközlemény, wikipedia

Szólj hozzá

verseny etyek bicikli etyekwood cyclo cross cyclocross korda filmstúdió supercross