2014. jan 16.

Burning Man - meztelen bringás fesztiválozók

írta: bikegirls
Burning Man - meztelen bringás fesztiválozók

A Burning Man a világ legextrémebb fesztiválja, amelyet minden évben megrendeznek az amerikai Nevada állambeli Black Rock sivatagban. A mindentől távol eső, egy kiszáradt tó mederében lebonyolított fesztivál elsősorban a radikális önkifejezésről, a civilizációtól való elvonulásról szól.

1986-ban egy baráti társaság gyújtott meg először egy nagyméretű bábut San Francisco egyik partszakaszán, amely a fesztivál védjegyévé lett. A rendezvény 1990-ben költözött a Baker strandról a várostól hét-nyolc órányi autózásra fekvő nevadai sivatagba A fesztivál markánsan eltér a profitorientált óriásrendezvényektől, mivel itt tiltott a pénz használata, senki, még a fellépők sem kapnak pénzt.

Az óriási „égő emberen” kívül más látványosságokkal is szolgál a rendezvény: mutáns járművekkel, bizarr kiállításokkal és extrém méretű installációkkal. Az éghajlati tényezők még extrémebbé teszik a fesztivált, nappal pedig perzselő hőség van, 40 fok feletti hőmérséklettel, éjszaka pedig alig éri el a 10 fokot. Külön érdekesség, hogy a fesztivál helyszínéül szolgáló Black Rock City kizárólag az esemény idejére jön létre és a buli végeztével nyomtalanul eltűnik.

Kézenfekvő, hogy a Burning Man-ről szóló cikk illusztrálásához bringás-csajos fotókat rakunk be, és ilyen képeket találni nem is olyan nehéz feladat, hiszen a bicikli alapvető közlekedési eszköznek számít a sivatagi fesztiválon.

burning man bikegirls1.jpg

burning man bikegirls22.JPG

burning man bikegirls2.jpg

0 burning girl.jpg

burning man bikegirls 10.jpg

burning man bikegirls 23.jpg

Szólj hozzá

fesztivál meztelen bringa sivatag burning man bringás csaj black rock city