2014. feb 21.

Angela Durazo, a legyőzhetetlen triatlonos szépség

írta: bikegirls
Angela Durazo, a legyőzhetetlen triatlonos szépség

Angela Durazo 28 éves, Los Angelesben élő modell és triatlon versenyző. Ha felületesen közelítenénk, már lapozhatnánk is a sportoló képeihez, azonban Angela története ettől több. Olyan, amit érdemes megismerni.

2006-ban járunk, ekkor Angela 20 éves és már két éve tart a sikeres modell karrierje. A lány az egyik reggel egy golflabda méretű csomóra figyel fel a jobb mellében. Az orvosi kezelés során előbb biopsziát vettek a daganatból, majd el is távolították azt. Néhány nappal később, mikor visszatért a munkába, rosszul lett és visszatérve a kórházba kiderült, hogy súlyos fertőzést kapott. A vizsgálatok során kiderült, hogy a korábbi beavatkozás nyomán MRSA (methicillin rezisztens Staphylococcus aureus) fertőzést kapott, amely egy antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktérium. A gyógykezelés és felépülés hosszú, fájdalmas folyamata, a kórházi tartózkodás költségei földig rombolták mindazt, amit addig a lány felépített. A hátramaradó hegek a modellkarrier folytatását nem tették lehetővé, a család kórházi számlák miatti eladósodása pedig a továbbtanulás lehetőségétől fosztotta meg a fiatal lányt. 

Angela pincérnőként dolgozva igyekezett eltartani magát és előteremteni a tanulás költségeit. A kitartó munka meghozta a gyümölcsét, 2008-tól jogi asszisztensként folytatta. Ám, hiába küzdötte magát egyre feljebb, úgy érezte, hogy valami hiányzik az életéből. 2010. június 8-án úgy döntött, hogy felhagy az addig munkájával és a sport felé fordult. Az első lépéseket, amelyek a fitnesz irányába vezettek, hamarosan újabbak követték, és rátalált a triatlon világára. Szerencsére a lánynak sikerült támogatókra lelnie, hogy elindulhasson egy újabb rögös és küzdelmes úton. 

A történet azonban itt nem ér véget. Egy évvel azután, hogy Angela profi triatlonversenyző lett, furcsa tüneteket észlelt magán, az egyik reggelre merevvé és fájdalmassá vált a csuklója. Nem sokkal később kiderült, hogy ismét komoly problémával kell szembenéznie, ugyanis súlyos ízületi gyulladást állapítottak nála, rheumatoid arthritist a mozgásszervi betegségek egyik legsúlyosabb formáját. Ezt követően egy két hónapos terápia következett, amely során megtanulta, hogyan tud alkalmazkodni a betegséghez, hogyan tud együtt élni vele. 

Azóta jó és rossz napok váltogatják egymást, néha megfeledkezik a betegségről - szinte nem is létezik -, néha viszont komoly nehézségeket okoz számára. Viszont az álmait nem adta fel, Angela a betegsége diagnosztizálása után 10 hónappal megszerezte első triatlonos dobogós helyezését…

A történet folytatása a jelenben Angela Durazzo honalpján vagy Facebook oldalán követhető.

angela-durazo-bikegirls-blog4.jpg

angela-durazo-bikegirls-blog1.jpg

angela-durazo-bikegirls-blog5.jpg

angela-durazo-bikegirls-blog6.jpg

angela-durazo-bikegirls-blog2.jpg

angela-durazo-bikegirls-blog3.jpg

angela-durazo-bikegirls-blog7.jpg

angela-durazo-bikegirls-blog8.jpg

Szólj hozzá

amerikai triatlon bringás angela durazo