2014. dec 04.

A csinos magyar lány, aki mert nagyot álmodni!

írta: bikegirls
A csinos magyar lány, aki mert nagyot álmodni!

Igazán példaértékű Demeter Nikolett története, akinek szűk egy év kellett ahhoz, hogy valóra váltson egy álmot és vasemberré váljon. A 31 éves szegedi születésű lány egy decemberi napon határozta el, hogy triatlonozni fog és már az indulásnál az komoly célt tűzött maga elé: egy éven belül teljesíteni egy hosszú távú triatlon versenyt, a mexikói Cozumel szigeten rendezett Ironman viadalt.

demeter nikolett 21.jpg

Nikolett 4 évesen merült először a vízbe, amikor az édesapja megtanította úszni, ahonnan - kis túlzással - ki sem jött azóta. 11 év úszás után a Szeged majd a Vasas vízilabdacsapata jelentette a következő lépcsőfokot. A triatlonozás ötlete 2012 végén született meg, így 2013-nak már komoly tervekkel és még komolyabb edzéstervvel vágott neki a csinos sportoló.

Rövid távú triatlonon, duatlonon, aquatlonon versenyek jöttek, nyílt vízi úszóversenyek és futóversenyek következtek, amelyek egyenes útként vezettek Mexikóba, ahol 2013. december 1-én 10 óra 46 perces eredménnyel teljesítette Niki az Ironman 3,86 km úszásból, 180,25 km kerékpározásból és 42 km-es futásból álló távját.

Hogy ez után mi következett? Megtudhatod abból az interjúból, amit a Mountainbike blog készített Demeter Nikolettel – mi is náluk bukkantunk a történetre.

demeter nikolett bikegirls 6.jpg

demeter nikolett.jpg

demeter nikolett 15.jpg

A képek forrása Demeter Nikolett sportolói Facebook oldala, ahol további fotókat is találtok. Kövessétek!

Szólj hozzá

triatlon ironman csinos bringás csaj Demeter Nikolett